Osnovno opredeljenje firme u politici kvaliteta je da zadovolji zahteve kupca svojim proizvodima i uslugama.
Kvalitetom proizvoda i imidžom koji smo stvarali na tržištu, od osnivanja do danas, gradimo svoj poslovni uspeh i povećavamo zadovoljstvo i sigurnost potrošača.
Ispunjavanjem zahteva standarda, koji se odnose na kvalitet i bezbednost proizvoda, definisane su uloge kako rukovodstva tako i zaposlenih koji izvršavaju svoje zadatke u skladu sa propisanom dokumentacijom i obezbeđuju kvalitet na zahtevanom nivou.
Žitopromet Mlinpek posluje u skladu sa ISO 22000:2018 standardom i HACCP sistemom kontrole. Na ovaj način, potvrđeno je postojanje sistema kontrole kao i ispunjavanje zahteva kvaliteta proizvoda i usluga u celom lancu od prijema sirovina do isporuke gotovih proizvoda.
Na samom početku lanca proizvodnje, bezbednost postižemo pažljivim izborom sirovina, dobavljača i uspostavljanjem kvalitetnih partnerskih odnosa sa njima. Same sirovine za proizvodnju kao i gotov proizvod su GMO-free.
Kontrola koja se radi na prijemu žitarica zadovoljava nacionalne standarde, a podaci o kvalitetu se čuvaju u bazama podataka. Kontrolisanje na prijemu determiniše i način skladištenja i čuvanja što kasnije utiče na kvalitet meljave prilikom odabira pšenice iz različitih ćelija.
Postupak skladištenja i čuvanja robe u našim silosima, shvaćen je kao bitan faktor koji utiče na dobijanje kvalitetne i bezbedne sirovine za preradu i dobijanje mlinskih proizvoda zadovoljavajućeg kvaliteta. U skladu sa tim, prilikom čuvanja sirovine, prati se temperatura mase i vrši njeno održavanje uz pomoć sistema za rashlađivanje kao i primenom ostalih smernica dobre proizvođačke prakse. U sklopu silosa nalazi se sušara, za sušenje zrna povećane vlage pre skladištenja u ćelije i na taj način održavanja sirovine bezbednom i kvalitetnom.
Sam proces pripreme zrna i mlevenja je automatizovan, što omogućava efikasnije praćenje procesnih parametara ključnih za kvalitet, kapacitete i iskorišćenje sirovine. Unapređen je sistem sledljivosti kroz ceo proizvodni proces.
U laboratoriji u okviru mlina vrše se analize kako ulaznih sirovina, tako i međuproizvoda i gotovog proizvoda, kako bi se u svakom trenutku proces držao pod kontrolom i održao kvalitet proizvoda na zahtevanom nivou.
Pored interne laboratorije, sarađujemo sa akreditovanim eksternim kućama gde se vrši kontrola kvaliteta i zdravstvene ispravnosti naših proizvoda u planiranim vremenskim intervalima.