Sertifikati i standardi

Žitopromet je proizvođač mlinskih proizvoda poznat po dugogodišnjoj tradiciji i visokom kvalitetu proizvoda. Bezbednost prehrambenih proizvoda nam je na prvom mestu i zbog toga od ulaska sirovima, pa sve do krajnjeg korisnika, čitav proces proizvodnje jednog hleba ili peciva ima strogu proceduru i jasnu strukturu kroz koju prolazi.

Kako bi kvalitet naših proizvoda stalno bio na najvišem nivou u poslovanje smo uveli sistem analize opasnosti i kritične kontrolne tačke – HACCP, kao i FSSC 22000, verziju 4.1, sisteme za bezbednost hrane uključujući ISO 22000:2005; ISO/TS 22002-1:2009 i dodatne FSSC 22000 zahteve.

Takođe u našem poslovanju primenjujemo i druge sisteme kao što su sistem bezbednosti hrane, system SRPS ISO 22000:2007, sistem  upravljanja kvalitetom SRPS ISO 9001:2015 i sistem upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu OHSAS 18001:2008. Pomenuti sertifikati se primenjuju, kako u mlinskoj tako i u pekarskoj proizvodnji.

Principi kojih se pridržavamo u procesu skladištenja i proizvodnje su nam veoma važni, a među najistaknutijim izdvajamo, praćenje i primenu savremenih tehnologija, zatim primenu principa ‘dobre higijenske i proizvođačke prakse’, stalno proveravanje ulaznih sirovina i gotovih proizvoda, koje kontorlišemo u našoj savremeno opremljenoj laboratoriji.

Žitopromet-Mlinpek svojim uslugama, aktivnostima u proizvodnji, edukaciji i poštovanju propisa, teži ka očuvanju životne sredine i postizanju sklada između industrijske proizvodnje i zdravih prehrambenih proizvoda koje donosi na tržište.